06:53 24 Mai 2018
Chişinău+ 20°C
În direct
Drum înzăpezit

Amânaţi călătoriile în străinătate. Mai multe puncte de trecere sunt închise

© Sputnik / Igor Vzorov
Moldova
Sa primesc un link scurt
Situaţie excepţională în Moldova, după dezastrul din mijlocul lui aprilie (34)
86 0 0

Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră avertizează că mai multe puncte de trecere a frontierei şi-au sistat activitatea la această oră

CHIŞINĂU, 21 apr — Sputnik. Potrivit Poliţiei de Frontieră, condițiile meteo nefavorabile din ultimele 24 de ore au dus la sistarea activității mai multor puncte de trecere.

Astfel, participanţii la traficul transfrontalier trebuie să evite traversarea frontierei prin punctele Soroca-Țekinovka, Săiți-Lesnoe, Cahul-Oancea, Ciadîr Lunga 1 și 2, Mirnoe-Tabaki, Vulcănești-Vinogradovca, Tudora-Starokazacie, Giurgiulești-Reni. Restricţiile au fost impuse din cauza drumurilor înzăpezite.

Poliţiştii de Frontieră atenţionează totodată că în PTF Aeroport nu se face înregistrarea pasagerilor.

În acelaşi timp, Serviciul Vamal avertizează că traficul transfrontalier este parțial limitat și la posturile vamale "Leușeni" și "Sculeni", pe motiv că autoritățile române permit deplasarea unităților de transport doar până în localitățile limitrofe.

De asemenea, din cauza drumurilor impracticabile, sunt blocate căile de acces spre posturile vamale interne de control situate pe segmentul central "Rezina" și "Criuleni 18".

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic, mai anunţă instituţia.

În aceste condiţii, este recomandată amânarea călătoriilor în străinătate. În cazul în care acestea sunt inevitabile, conducătorii auto ar trebui să țină cont de câteva reguli:
să se informeze despre condițiile meteo și starea sectorului de drum pe care urmează să-l tranziteze, să echipeze corespunzător mijlocul de transport, să aibă suficient combustibil şi să consulte aplicația "trafic online", de pe prima pagină a Poliției de Frontieră, pentru a fi la curent cu situația din punctele de trecere a frontierei.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod Galben de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Situaţie excepţională în Moldova, după dezastrul din mijlocul lui aprilie (34)

Tematic

Zborurile de pe Aeroportul Chișinău - anulate
Premierul a convocat şedinţa Comisiei pentru situații excepționale
Igor Dodon a dispus mobilizarea generală a Armatei
Tagurile:
trafic transfrontalier, sistat, post vamal, călătorii, activitate, punct de trecere, Poliţia de Frontieră, Serviciul Vamal, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei