07:05 24 Mai 2018
Chişinău+ 16°C
În direct
Tomberoane de gunoi în Chișinău

Liberalii pot provoca o nouă criză a gunoiului

© Sputnik / Rodion Proca
Moldova
Sa primesc un link scurt
39 0 0

Consilierii liberali au ignorat din nou ședința Consiliului Municipal Chișinău care, din cauza absenței lor, nu a avut loc

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Ședința Consiliului Municipal Chișinău de marți iarăși nu a avut loc, din cauza lipsei de cvorum: consilierii liberali nu s-au prezentat la întrunire.

„Noi, deja de o lună, încercăm să convocăm ședința Consiliului Municipal, însă nici azi nu am avut cvorum", a constatat liderul fracțiunii socialiștilor, Ion Ceban. 

Potrivit acestuia, la ședință urma să fie examinat un număr mare de probleme importante pentru Capitală, inclusiv cea referitoare la evacuarea gunoiului.

„Peste 12 zile expiră termenul în care trebuie găsite soluțiile legate de evacuarea gunoiului din municipiu. Măsurile întreprinse de Guvern sunt provizorii. La un moment dat, împuternicirile Cabinetului de Miniștri vor deveni limitate, de aceea Consiliul Municipal trebuie să fie cel care ia decizia", a spus Ceban.

Totodată, acesta a recunoscut că „la Bubuieci situația este, într-adevăr, catastrofală".

„Deloc nu este de dorit să se repete ceea ce s-a întâmplat acum câteva zile. Problema există și ea trebuie soluționată cât mai repede. Dacă nu o vom face în timpul cel mai apropiat, situația respectivă îi va afecta pe toți chișinăuienii", a adăugat Ceban.

Anterior, locuitorii comunei Bubuieci (o suburbie a Chișinăului) au blocat patru zile la rând accesul autospecialelor spre rampa de gunoi care se află în această localitate. Oamenii au cerut să fie construite întreprinderi de reciclare a deșeurilor sau să fie găsite alte locuri pentru depozitarea lor. După protestele din 2010, a fost închisă rampa de gunoi de la Țânțăreni, iar la sfârșitul lunii mai anul curent și locuitorii comunei Bubuieci au organizat un protest similar.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Autoritățile au nevoie de o lună pentru a soluționa problema evacuării gunoiului
Tagurile:
lipsă de cvorum, gunoiște, ședință, consiliu, Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei