07:06 24 Mai 2018
Chişinău+ 16°C
În direct
Perfuzie

Mobilizare generală: 500 de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale

© Sputnik / Юрий Абрамочкин
Moldova
Sa primesc un link scurt
12411

În ultima perioadă, numărul accidentelor în care sunt implicați copiii a crescut, fie că este vorba despre accidente casnice sau despre accidente de circulație.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical pentru 479 de copii.

Potrivit informațiilor prezentate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în satul Pepeni, raionul Sângerei, un copil de un an a avut nevoie de ajutorul medicilor după ce a pus mâna pe plita încinsă. Minorul a suferit arsuri ale palmei și antebrațului.

Doi copii, în vârstă de 2 și 4 ani, din raionul Orhei s-au intoxicat cu pastile de valeriană. Un alt copil, în vârstă de 5 ani, din raionul Comrat, a suferit o intoxicație cu alcool.

În raionul Glodeni, doi adolescenți de 17 ani au fost implicați într-un accident rutier. Motocicleta cu care se deplasau a derapat, ajungând într-un șanț. Tinerii au suferit fracturi în regiunea antebrațului și umărului și traumatisme cranio-cerebrale.

Alte trei accidente rutiere în care au fost traumatizați copii s-au produs la Ialoveni, Anenii Noi și Ungheni. Toți copiii au beneficiat de asistență medicală de urgență și transportați ulterior la spital.

În această dimineață, Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru un copil de aproximativ 2 ani din localitatea Iargara, raionul Leova, care a fost accidentat de un tren pe linia de cale ferată.

Cazul a fost deservit de echipa punctului de asistență medicală urgentă Iargara. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare și l-au transportat de urgență la spital.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Șapte elevi de la o școală din Cahul s-au intoxicat, unul se află în reanimare
La un pas de moarte: trei copii s-au intoxicat cu substanțe necunoscute. Detalii
Tagurile:
asistența medicală de urgență, Spital, accidente, copii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei