16:48 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Primăria Chișinău

Primăria Chișinău deschide o clinică mobilă de castrare. Cine va fi vizat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
15831

Foarte curând pe străzile municipiului Chișinău ar putea patrula o clinică mobilă de castrare

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău propune inaugurarea unei clinici mobile pentru sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân. Această idee este inclusă în Regulamentul privind stabilirea măsurilor de gestionare a câinilor cu și fără stăpân și a animalelor de companie din municipiul Chișinău. Documentul este propus spre dezbateri publice. 

Potrivit proiectului, acţiunile de intervenţie de urgenţă, tratament, sterilizare, vaccinare şi identificare vor fi efectuate şi cu ajutorul clinicii mobile dotată cu instrumentarul, produsele farmaceutice de uz veterinar şi consumabilele medicale veterinare necesare. 

Funcţionarea clinicii mobile pentru sterilizarea animalelor de companie va respecta exigenţele prevăzute de legislaţia sanitară-veterinară şi va fi deservită de către medici veterinari de liberă practică.

Sterilizarea este obligatorie pentru toti câinii şi felinele cu şi fără stăpâni de pe teritoriul administrativ al municipiului Chișinău. Nu vor fi supuşi sterilizării următoarele categorii de animale de companie (câini şi pisici):

1) femelele care se află în perioada de alăptare;

2) câinii revendicaţi, cu obligaţia depunerii unui angajament ferm, sub semnătură privată, de sterilizare a câinelui revendicat şi prezentarea unei dovezi în acest sens, în termen de 15 zile de la data revendicării;

3) animalele a căror stare de sănătate nu permite efectuarea acestor operaţiuni chirurgicale, stare care este certificată şi documentată de medicul veterinar de liberă practică care a evaluat clinic şi diagnosticat animalul;

4) câinii utilitari;

5) câinii/felinele de rasă cu certificat de origine eliberat de către Cărţile de Origine (pedigree) şi înregistraţi la asociaţiile chinologice/feline teritoriale sau câinii de rasă care prezintă un document de apartenenţă la o rasă canină/felină.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Tematic

O fetiță de 10 ani de la Cahul, sfâșiată de câini
Dorin Chirtoacă: era să mă râdă câinii şi şobolanii din Chişinău
La Orhei va fi deschis un hotel/azil pentru câini
Câinii, mai importanți decât oamenii sau de ce Gheorghe Duca are dreptate?
Reacția președintelui "Alga” la apelul lui Duca de a vâna câini vagabonzi
Tagurile:
clinică de sterilizare, pisici, câini, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei