07:45 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ambuteiaj, transport

Pe șoferii din Moldova îi așteaptă noi amenzi

© Sputnik / Rodion Proca
Moldova
Sa primesc un link scurt
87620

După majorarea amenzilor în luna martie pentru conducătorii auto care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere, vor mai urma alte majorări de amenzi

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Amenzile pentru efectuarea transportului rutier ilegal de persoane vor crește considerabil. Guvernul a avizat un proiect de lege în acest sens, care urmează să fie votat de Parlament.

Potrivit modificărilor propuse de Guvern la Codul Contravențional, amenzile vor crește până la 40 de mii de lei.

Astfel, efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere echipate cu mai puțin de 9 locuri scaune, inclusiv locul șoferului, fără a fi înregistrat oficial în condițiile Codului transporturilor rutier, se va sancționa cu amendă de la 10 mii de lei la 12,5 mii de lei cu sau fără aplicarea a 4 puncte de penalizare aplicate persoanei fizice și cu o amendă de la 25 de mii la 30 de mii de lei aplicată persoanei juridice. 

În cazul vehiculelor echipate cu mai mult de 9 locuri pe scaune, amenda va fi de la 12,5 mii la 15 mii de lei cu sau fără 6 puncte de penalizare pentru persoanele fizice și de la 32,5 mii la 40 de mii de lei – pentru persoanele juridice. 

Vor crește amenzile și pentru transportul ilicit de mărfuri. Astfel, efectuarea transportului rutier de mărfuri contra cost, fără a fi înregistrat oficial în condițiile Codului transporturilor rutier se va sancționa cu amendă de la 7,5 mii la 10 mii de lei cu sau fără aplicarea a 4 puncte de penalizare aplicate persoanei fizice și cu o amendă de la 22,5 mii de lei la 25 de mii de lei aplicată persoanei juridice.

Vor fi aplicate amenzi și în cazul efectuării transportului rutier de persoane prin servicii regulate la alte ore de pornire sau pe alt itinerar, decât cele prevăzute în graficul de circulație, cu excepția curselor suplimentare, se sancționează cu amendă de la 1500 de lei la 3000 de lei cu sau fără aplicarea a 2 puncte de penalizare pentru persoanele fizice și cu amendă de la 7,5 mii de lei la 10 mii de lei – pentru persoanele juridice. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Tematic

Atenție șoferi! Din 30 iunie, noi reguli de circulație rutieră
Atenție șoferi! La toate intrările în Chișinău au apărut indicatoare rutiere noi
Șoferii exemplari au primit în dar din partea Poliției mașini noi și premii
Schimbare majoră pentru șoferii din Moldova. Unele permise vor fi anulate
Tagurile:
transportarea călătorilor, amenzi, șoferi, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei