02:18 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
lei

Vom plăti impozit pentru cumpărăturile mai scumpe de 300 de euro

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
202020

Ministerul Finanțelor propune ca bunurile aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară străină să fie scutite de TVA la import, cu condiţia ca să nu fie introduse în scopuri comerciale şi valoarea lor să nu depăşească 300 euro de persoană

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care vor face cumpărături peste hotarele țării ce vor depăși valoarea de 300 de euro și 430 de euro, vor plăti impozit în bugetul Republicii Moldova. 

Această prevedere se conține în Proiectul cu privire la politica fiscală și vamală pentru anul 2018, prezentat de Ministerul Finanțelor spre consultări publice.  

”(…)Se propune ca bunurile aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară străină sunt scutite de T.V.A la import, cu condiţia ca acestea să nu fie introduse în scopuri comerciale şi valoarea acestora să nu depășească 300  de euro de persoană”, se menționează în nota informativă semnată de viceministrul Finanțelor, Veronica Vragaleva.  

Totodată, în cazul călătorilor care folosesc transportul aerian şi al celor care folosesc transportul maritim, pragul financiar pentru bunurile aflate în bagajele personale ale călătorilor este de 430 de euro.

Ministerul face referire la necesitatea armonizării legislației naționale la prevederile Regulamentului (CE) nr.1186/2009 din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale și la prevederile Directivei 2007/74/CE din 20.12.2007 privind scutirea de taxa pe valoarea adăugată și de accize pentru bunurile importate de către persoanele care călătoresc în țări terțe.

Taxa pe valoarea adăugată este un impozit indirect suportat de consumatorul final al bunului/serviciului respectiv.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Tematic

Un nou impozit pentru moldoveni, cei mai vizaţi sunt oamenii de la sate
Impozitul pe lux, luat în serios de majoritatea contribuabililor
Locuitorii din satele Moldovei ar putea plăti noul impozit pe lux
Premieră la achitarea impozitului pe venit: ce a schimbat fiscul în acest an
În Moldova se introduce un impozit suplimentar
Tagurile:
taxă, politica fiscală, bugetul de stat, impozit, TVA, Moldova


Știrile Zilei