04:42 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
La volanul automobilului -foto de arhivă

Cine va circula în Moldova cu numere de înmatriculare „neutre"

© Sputnik / Кирилл Каллиников
Moldova
Sa primesc un link scurt
65410

Reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului au discutat procedura de admitere a vehiculelor rutiere din regiunea transnistreană în circulația internațională

CHIŞINĂU, 16 iun — Sputnik. Vehiculele din regiunea transnistreană ar putea circula cu numere de înmatriculare neutre, confecționate la Tiraspol. În cadrul ședinței Grupurilor de lucru sectoriale pentru transport auto din Chișinău și Tiraspol, Chișinăului a transmis un mesaj clar că acceptă introducerea unor astfel de numere.

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Serghei Bucataru, în calitate de conducător al Grupului de experți de la Chișinău, a informat reprezentanții de la Tiraspol despre viziunea asupra procedurii de admitere a vehiculelor rutiere din regiunea transnistreană în circulația internațională, și mecanismelor discutate anterior.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, reprezentanții Chișinăului au reiterat faptul că, pentru admiterea în circulația internațională, vehiculele rutiere din regiunea transnistreană urmează să fie înregistrate în cadrul subdiviziunilor Î.S.,,CRIS,,Registru". Pentru a facilita procesul de înmatriculare, cetățenii din stânga Nistrului urmează să beneficieze de o procedură simplificată de înmatriculare, inclusiv urmează să fie examinată și posibilitatea acordării unor scutiri la plata accizelor.

Partea transnistreană a insistat ca inspecția fizică a vehiculelor să fie efectuată de către experții de la Tiraspol sau reprezentați acreditați ai țărilor garante.

Propunerea nu a fost acceptată de reprezentanții Chișinăului, care au menționat că inspecția fizică a vehiculelor este una dintre etapele de înmatriculare si urmează a fi efectuată de către reprezentanții Î.S.,,CRIS,,Registru".

Tematic

Important pentru proprietarii de mașini: Schimbări în actele de înmatriculare
Au rămas zile numărate: Autoturismele înmatriculate în Transnistria, interzise
Tagurile:
neutre, Serghei Bucataru, numere de înmatriculare, Ministerul Transporturilor, Tiraspol, Chişinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei