15:08 17 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
poliția

Centrul orașului Chișinău este blocat

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
122 0 0

O porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost blocată temporar, este vorba de segmentul dintre străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni și Serghei Lazo.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Centrul orașului Chișinău este blocat. Potrivit oamenilor legii, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în intervalul străzilor M.B-Bodoni și Serghei Lazo, a fost oprită temporar.

MAnifestații în fața Parlamentului pro și contra votului mixt
© Sputnik / Николай Костыркин

În acest sector se desfășoară două mitinguri. Unul în susținerea modificării Codului Electoral, iar altul împotriva trecerii la sistemul mixt de vot. 

Transportul a fost redirecționat pe străzile adiacente. 

Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală trecerea la sistemul mixt de vot a deputaților moldoveni. Proiectul de modificare a Codului Electoral și a Legii despre statutul deputatului în Parlament a fost susținut de 74 de deputați. 

Din 2018, alegerile Parlamentului se vor efectua în baza unui sistem mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.


Tematic

Proteste la Chișinău. Opoziția extraparlamentară, la Parlament
Tagurile:
proteste în fața Parlamentului, centrul orașului Chișinău, sistem electoral mixt, trafic suspendat, Chișinău


Știrile Zilei