12:59 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Portmoneu

Cetățenii Republicii Moldova pot crea designul monedelor de 1 leu și 2 lei

© Sputnik / Rodion Proca
Moldova
Sa primesc un link scurt
8610

Banca Națională a Moldovei invită cetățenii să prezinte concepte pentru designul monedelor de 1 leu și 2 lei

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat consultări publice privind elaborarea conceptului pentru designul monedelor cu valoarea nominală de 1 leu și 2 lei.

La consultări pot participa persoane juridice, precum și persoane fizice care au atins vârsta de 16 ani. Participanții pot prezenta câte un concept pentru fiecare monedă. Conceptul trebuie să conțină obligatoriu cel puțin o temă dintr-un domeniu relevant pentru ilustrarea monedelor.

”Vor fi selectate conceptele originale și bine argumentate, care oferă posibilitatea executării acestora pe suprafața monedei”, anunță BNM într-un comunicat de presă.

Câștigătorii vor fi desemnați de o comisie de evaluare creată de BNM. Vor fi selectate cel mult 6 concepte, câte 2 pentru fiecare poziție, care vor consta din monede comemorative și jubiliare din argint: Premiul I — „20 de ani de la introducerea monedei naționale în Republica Moldova”; Premiul lI — „1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian” și Premiul III — „Cetatea Soroca”.

Consultările publice se vor încheia pe 4 august 2017.

Tematic

Avem nevoie sau nu de monedele de 1 leu și 2 lei? Ce spune expertul
BNM a emis o monedă comemorativă dedicată celor 25 de ani de independenţă
Tagurile:
bancnote de 1 leu, monede cu valoarea de 1 și 2 lei, Politica monetară, BNM


Știrile Zilei