16:44 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
În căutarea unui loc de muncă

Zece mii de șomeri din Moldova își pot găsi cu ușurință un loc de muncă

© Sputnik / Руслан Кривобок
Moldova
Sa primesc un link scurt
17630

În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 9 august, sunt în evidență 9.578 de locuri de muncă vacante

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Agenții economici din Republica Moldova au anunțat un număr record de locuri de muncă vacante. În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 9 august, sunt în evidență 9.578 de locuri de muncă vacante.

Din numărul total de oferte, aproape 3,1 mii de locuri de muncă sunt oferite în municipiul Chișinău. În jur de o mie de locuri de muncă vacante sunt prezentate în municipiul Bălți. Cele mai puține oferte de muncă sunt prezentate în raioanele Edineț, Cantemir, Drochia. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2050 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt prezentate în domeniile învățământ și sănătate. La data de astăzi sunt căutați 312 specialiști în domeniul sănătății și 284 — în învățământ.  

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8510 locuri de muncă. Sunt la mare căutare specialiștii în industria textilă și confecții și lucrători calificați în întreprinderi industriale.


Tematic

Femeile șomere din Moldova vor primi în jur de 20 de mii de lei. Vezi pentru ce
Vestea care îi face fericiți pe zeci de mii de șomeri din Moldova
Tagurile:
șomeri, agenți economici, ANOFM, Moldova, loc de muncă
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei