08:25 28 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.36
 • RUB0.23
 • RON4.31
 • UAH0.62
Moldova
Sa primesc un link scurt
52 0 0

Moldova și Turcia ar urma să intensifice contactele în vederea impulsionării dezvoltării unor domenii cheie în relațiile bilaterale, cum ar fi diplomația economică și transportul auto

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Chestiunea impulsionării contactelor între instituțiile relevante din cele două state în vederea avansării cooperării în domeniul transportului auto, diplomației economice, culturii, turismului și afacerilor consulare a fost discutată la întâlnirea de marți a viceministrului afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, cu ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kiliç.

„În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluția relaţiilor moldo-turce, inclusiv a dialogului politic bilateral şi a dimensiunii comercial-economice. În context, a fost subliniată necesitatea impulsionării contactelor între instituțiile relevante din cele două state în vederea avansării cooperării în domeniul transportului auto, diplomației economice, culturii, turismului și afacerilor consulare", a anunțat serviciul de presă al MAEIE.

Tematic

Moldovenii care muncesc în Turcia vor primi pensie - detalii
(VIDEO) Cutremur puternic în Bodrum, Turcia, în stațiunile cu turiști
Dodon s-a întâlnit cu Medvedev în Turcia. Ce au pus la cale oficialii - VIDEO
Tagurile:
afaceri consulare, cultură, Relații bilaterale, comerț, turism, transport, Turcia

Știrile Zilei

 • Deszăpezirea și circulația transportului public

  Serviciul Infotrafic al Inspectoratului Național de Securitate Publică atenționează că pe întreg teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă, însă drumuri blocate la această oră nu sunt.

  39
 • Parlamentul

  Comentatorul Corneliu Ciurea a declarat pentru Sputnik că nu este clar cum se vor comporta până la urmă partidele parlamentare în momentul în care vor trebui să voteze un nou guvern. Ciurea a pus la îndoială dorința deputaților de a provoca anticipate.

  161
 • Coronavirus

  Un studiu realizat în aprilie 2020 într-un spital universitar din Madrid, prezentat pe 26 ianuarie cirent, indică noi simptome la unii pacienți infectaţi cu coronavirus, aceasta fiind „o descoperire care poate ajuta în diagnostic”, potrivit unuia dintre autori.

  94