21:47 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
percheziții în Primăria Chișinău

Ultima oră: O nouă reținere în Primăria Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
47810

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au reținut în această dimineață un funcționar din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, acesta este bănuit de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Un angajat al Primăriei municipiului Chișinău, specialist în cadrul Serviciului civil de alternativă al Preturii sectorului Râșcani, a fost documentat de ofițerii CNA și procurori într-un caz de corupere pasivă.

Potrivit materialelor anchetei, funcționarul ar fi pretins și primit 12  mii de lei de la rudele unui tânăr, sub pretextul că-i va organiza serviciul civil și, ulterior, perfectarea livretului militar, în condițiile în care tânărul a refuzat satisfacerea serviciului militar în termen.

Funcționarul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția, acesta riscă până la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 300 de mii de lei. Totodată, funcționarul ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Tematic

Coșmarul lui Chirtoacă. Ar putea să-și petreacă următorii 22 de ani în pușcărie
Chirtoacă a început să vorbească: iată ultima lui declarație neașteptată
Tagurile:
procurorii anticorupție, Primăria Chișinău, corupere pasivă, CNA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei