05:33 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
pensionar

Taxe de la pensionari? Cum a reacționat Ministerul Economiei de la Chișinău

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
27610

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a dispus anularea documentului și investigarea cazului dat

CHIȘINĂU, 11 sept  - Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) s-a autosesizat în cazul ordinului emis de conducerea ÎS ”Poșta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu. Viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a dispus anularea documentului și investigarea cazului dat.

”Vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajații ÎS ”Poșta Moldovei” trebuie să livreze gratis pensiile și alocațiile sociale de stat persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități în baza cererilor depuse de ei personal”, se spune într-un comunicat al instituției. 

Restul persoanelor, care beneficiază de pensii sau alocații sociale de stat urmează să-și ridice sumele personal la oficiile prestatorilor de servicii.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a cerut conducerii ÎS ”Poșta Moldovei” elaborarea unui regulament care stabilește relațiile dintre întreprindere și beneficiarii de pensii și alocații sociale, cu atenție deosebită pentru obligațiunile și drepturile fiecărei părți. După elaborarea regulamentului, documentul va fi supus consultărilor publice.


Tematic

Moldova: Schimbări majore pentru cei care ies la pensie din iulie 2017
Exclusiv: Pensionarii care lucrează, puși în fața dilemei – pensia sau salariul
Exclusiv: de ce pensiile de aceeași mărime s-au majorat diferit
Tagurile:
ministrul Octavian Calmâc, livrarea pensiei la domiciliu, Poșta Moldovei, taxe, pensionar, pensie, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei