05:34 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Dorin Chirtoacă

Chirtoacă fugar. Liberalul spune că avea două variante de evadare din țară

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
66410

Dorin Chirtoacă mai speră să rămână cu obrazul curat și spune că dreptatea este de partea sa

CHIȘINĂU, 11 sept  - Sputnik. Primarul suspendat al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, anchetat în două dosare penale pentru corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu, a declarat astăzi, 11 septembrie, jurnaliștilor că a avut două posibilități de a părăsi țara pentru a se eschiva de la răspunderea penală. 

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani, au prelungit luni mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă. Imediat după ședința instanței, Chirtoacă a făcut și unele declarații pentru presă în cadrul cărora s-a arătat indignat că se menține arestul la domiciliu și a vorbit despre posibila evadare a sa din Moldova. 

”Dacă aveam de gând să părăsesc Republica Moldova, înotam Prutul de 100 de ori, sau alte modalități mai sunt”, a declarat Chirtoacă. 

Acesta a mai spus că o a doua variantă de eschivare de la răspunderea penală era aceea ca să nu să se mai întoarcă din deplasarea din Belarus în luna mai, imediat după care a fost reținut de procurori.

”Dacă aveam de părăsit Republica Moldova nici nu mă întorceam din deplasarea în Belarus”, a spus liberalul. 

Chirtoacă mai speră să rămână cu obrazul curat și spune că dreptatea este de partea sa. 

”Demnitatea mea nu-mi permite să cobor la nivelul de fugar, pentru că nu am comis niciun fel de infracțiuni și am dreptatea de partea mea”, a conchis Chirtoacă.

Liberalul riscă ani grei de pușcărie dacă va fi găsit vinovat. Pentru infracțiunile care i se incriminează acesta riscă prin cumul până la 32 de ani de închisoare.  

 

 

Tematic

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al Chișinăului
Un procuror a cerut suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă
Tagurile:
fugar, Primăria Chișinău, corupere pasivă, evadare, Dorin Chirtoacă, dosar penal
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei