23:07 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Eugen Sturza

Eugen Sturza este candidatul la funcția de ministru al Apărării din Moldova

© Facebook / Eugen Sturza
Moldova
Sa primesc un link scurt
26810

Potrivit liderului democraților, Vladimir Plahotniuc, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre acestea fiind și trei femei.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Candidatul Guvernului la funcția de ministru al Apărării din Republica Moldova este actualul vicepreședinte al Partidului Popular European, Eugen Sturza. Anunțul a fost făcut marți, 12 septembrie, de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. 

Potrivit liderului democraților, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre care — trei femei. 

”Am luat decizia că astăzi premierul Pavel Filip va înainta președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Au fost discutate 7 candidturi, printre care — 3 femei”, a declarat Plahotniuc. 

Liderul PD susține că cel ales a fost Eugen Sturza, care este vicepreședinte al PPEM.

”Dacă nu va fi acceptată această candidatură de Igor Dodon, noi vom înainta a doua oară președintelui țării aceeași candidatură”, a precizat Plahotniuc.

Eugen Sturza a absolvit Facultatea de Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. A fost moderator al Reformei administrației publice în cadrul Institutului de Politici și Reforme Europene. 

În perioada 2013–2015, a fost șeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, iar în 2009–2013 – consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat.


Tematic

Dodon a creionat candidatura agreată de el la funcția de ministru al Apărării
Moldova are un candidat la funcția de ministru al Apărării
Tagurile:
Eugen Sturza, ministru al Apărării, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei