21:26 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Moldova
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Guvernul României a transferat ultima tranșă din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro, promiși Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. După ce a fost transferată ultima tranșă de 50 de milioane de euro din creditul de 150 de milioane de euro promis de România, premierul moldovean, Pavel Filip, a adresat un mesaj de mulțumire României.

„Mulțumim României pentru transferarea ultimei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro, acordat Republicii Moldova. Cooperarea cu România a fost și este una foarte strânsă și ea se bazează pe dezvoltarea unor proiecte concrete. Banii din împrumut vor fi utilizați pentru finanțarea reformelor pe care ni le-am propus pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor", a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Acordarea împrumutului respectiv a fost tergiversată din diverse motive, inclusiv sub pretextul necesității ca Chișinăul să-și demonstreze voința de a face reformele cerute de Uniunea Europeană. Inițial, președintele român, Klaus Iohannis, a refuzat să promulge legea pentru ratificarea acordului de împrumut pentru Republica Moldova. Asta, potrivit unor experți, s-a întâmplat sub presiunea factorilor externi.

Tematic

Candu și Dragnea, declarații surprinzătoare despre credit și unire
Ghimpu: Filat şi Timofti ştiau despre creditele irecuperabile de la BEM
Tagurile:
Tranșă, București, Credit, Chișinău, Ministerul Finanțelor al RM, Guvernul României, Guvernul Republicii Moldova, Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Klaus Iohannis, Pavel Filip, Victor Ponta, România


Știrile Zilei