18:51 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Moldova
Sa primesc un link scurt
58010

Un anticiclon din nord a străbătut în aceste zile teritoriul Republicii Moldova, lucru care a influențat scăderea temperaturilor

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Toamna aceasta în Moldova nu vom avea parte de vara indiană, a declarat pentru Sputnik- Moldova șeful Centrului Prognoze Meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

”Vom avea creșteri de temperaturi, dar nu putem vorbi de vară indiană în Moldova”, a declarat Roșca.  

Potrivit meteorologului, după data de 4 octombrie, temperatura aerului noaptea se va ridica până la plus 8, plus 13 grade, puțin peste normă.

”Ziua, mercurul din termometre va urca până la plus 16, plus 21 de grade. Este normal pentru această perioadă a anului”, a precizat Roșca.  

Șeful Centrului Prognoze Meteorologice a mai declarat reporterului agenției că, după data de 5 octombrie, noaptea se vor înregistra valori de plus 10, plus 15 grade. 

”În schimb, maximele termice ziua vor rămâne la aceeași valoare. Așa vreme nu o putem numi vară indiană”, a declarat meteorologul. 

Un anticiclon din nord a străbătut în aceste zile teritoriul Republicii Moldova, lucru care a influențat scăderea temperaturilor. După ce anticiclonul va părăsi teritoriul țării noastre, la începutul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi.

Tematic

Vreme de toamnă sau vara se mai reține? Prognoza meteo pentru următoarele zile
Vom avea o toamnă cu anomalii: Cum va fi vremea în următoarele trei luni
Tagurile:
vara indiană, prognoza meteo, toamna, Moldova


Știrile Zilei