12:51 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești

Persoanele fizice care vând producție agricolă vor plăti o taxă mai mare la stat

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
170 0 0

Proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2018 prevede majorarea impozitului pe venitul persoanelor fizice din livrarea producției agricole, de la 3 la 5 procente

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Impozitul pe venitul persoanelor fizice din livrarea producției agricole va crește de la 3 la 5 la sută. Această propunere este inclusă în documentul Politicii Bugetar-Fiscale și Vamale pentru anul viitor, votat în ajun de Guvernul de la Chișinău. 

”Scopul majorării constă în asigurarea echității fiscale față de cetățenii care realizează alte venituri decât cele salariale, iar costul măsurii se preconizează a fi de 50 de milioane de lei”, susține autorul proiectului, Ministerul Finanțelor.

Totodată, se mai prevede scutirea ajutorului material obținut de persoanele fizice din mijloacele sindicale în mărimea unui salariu mediu lunar pe economie, aprobat de Guvern, cu excepția ajutorului material în caz de deces sau boală.

Politica Bugetar-Fiscală și Vamală pentru anul viitor urmează să fie avizată de comisiile de profil din Parlament și, în final, votată de deputați.

Tematic

Vom plăti impozit pentru cumpărăturile mai scumpe de 300 de euro
Premieră la achitarea impozitului pe venit: ce a schimbat fiscul în acest an
A fost făcută lista persoanelor care vor plăti impozitul pe lux
Tagurile:
politica bugetar-fiscală și vamală, livrarea producției agricole, producătorii agricoli, impozit pe venit, bugetul de stat, Moldova


Știrile Zilei