11:18 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
lei moldovenești

Bugetarii din Moldova au motiv de bucurie. Le sunt majorate salariile

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
114520

Guvernul a propus majorarea cu 10 la sută a salariilor de bază stabilite în Rețeaua tarifară unică de salarizare a salariaților din unitățile bugetare

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a votat vineri, 6 octombrie, în lectură finală proiectul de lege al Guvernului care prevede majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari. 

Guvernul a propus majorarea cu 10 la sută a salariilor de bază stabilite în Rețeaua tarifară unică de salarizare a salariaților din unitățile bugetare. Potrivit noii legi, de la 1 septembrie se vor majora salariile angajaților din domeniul educației, inclusiv ai școlilor sportive, iar din 1 ianuarie 2018 – vor crește salariile angajaților din alte domenii de activitate.

Astfel, salariul tarifar pentru categoria I de salarizare a fost stabilit în cuantum de 1100 de lei, în creștere cu 100 de lei. Salariile de funcție pe categorii de salarizare se vor majora progresiv, de la 100 de lei până la 200 de lei. 

Vor beneficia de majorare la salariu în jur de 120 de mii de angajați în instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și de asistență socială, cultură fizică și sport, din sfera științei și inovării, militarii, polițiștii și angajații din structurile securității statului. 

De majorarea salariilor de funcție, începând cu 1 septembrie 2017, vor beneficia circa 50 de mii de angajați din domeniul educației, iar costul estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 37 de milioane de lei pentru trei luni ale anului în curs. 

Costul total al proiectului este de 337 de milioane de lei în calcul anual pentru toate domeniile. 


Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Problema salariilor în plic ar putea fi rezolvată prin tichete de masă
Salariile cadrelor didactice vor crește din 1 septembrie 2017
Ce salariu cer moldoveni la angajare
Tagurile:
vor fi majorate salariile, bugetari, salarii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei