11:43 19 Ianuarie 2018
Chişinău-5°C
În direct
ședință de judecată

Marea strămutare. Judecătoriile vin mai aproape de deputați

© Sputnik/
Moldova
Sa primesc un link scurt
5310

Conform Planului de Acțiuni de Implementare a Hărții Noii Structuri Judecătorești, în Chișinău va exista un singur sediu pentru toate instanțele de judecată.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Toate instanțele judecătorești amplasate în orașul Chișinău vor fi concentrate într-un singur sediu. Acțiunea face parte din Planul de Acțiuni de Implementare a Hărții Noii Structuri Judecătorești în Chișinău. 

Potrivit programului, în câțiva ani, toate instanțele vor fi mutate în clădirea amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162, unde în prezent își au sediile mai multe ministere din Guvernul Republicii Moldova.

”Soluția optimă, și din punct de vedere al costurilor, este transferarea tuturor instanțelor din Chișinău în clădirea situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162. Este o clădire cu o suprafața totală de peste 2 mii de metri pătrați”, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Potrivit acestuia, în următorii doi ani și jumătate, vor fi create toate condițiile și treptat mutate toate instanțele din Chișinău. 

Întrebat despre cheltuielile care vor fi suportate de Guvern pentru amplasarea tuturor instanțelor într-o clădire, Cebotari a spus: ”Costul este de 300 de euro pentru un metru pătrat”. 

Ministrul a mai precizat că în fostele sedii ale judecătoriilor din Chișinău vor fi mutate alte instituții ale statului. 

Clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162 este situată între străzile Sfatul Țării și Serghei Lazo, vizavi de sediul Parlamentului Republicii Moldova. În dreapta clădirii se află sediul central al SIS, iar în stânga reședința președintelui Parlamentului. 


Tematic

Știți ce șpagă iau judecătorii? Vă spune chiar un fost procuror general
Judecătorii moldoveni, complici la spălarea a peste 20 de miliarde de dolari
Tagurile:
clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162, sediu unic pentru toate instanțele din Chișinău, reformarea sistemului judecătoresc
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei