04:16 22 August 2018
În direct
  • EUR19.30
  • USD16.75
  • RUB0.25
  • RON4.16
  • UAH0.60
Furtună, fulger

Uraganul Ofelia. Ce risc există pentru Republica Moldova

© Sputnik / Владимир Астапкович
Moldova
Sa primesc un link scurt
174521

Sputnik-Moldova a solicitat un comentariu de la specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care au fost rugați să ne explice dacă furtuna va afecta și țara noastră.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Coasta de vest a Europei este amenințată de uraganul Ofelia care s-a format în zona centrală a Oceanului Atlantic.

Sputnik Moldova a solicitat un comentariu de la specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care au fost rugați să ne explice dacă furtuna va afecta și Republica Moldova.  

”Nu ne va afecta. Este foarte departe de noi. Nu este exclus ca în Moldova să fie furtuni, dar la moment nu se prognozează asemenea fenomene”, a declarat sinopticianul Natalia Golub.

Ofelia se îndreaptă către Irlanda şi Arhipelagul Marii Britanii. Între timp, vântul intens, cu rafale de peste 110 km pe oră şi ploile torenţiale vor afecta în special Portugalia şi coastele nordice ale Spaniei.

De luni noaptea, furtuna va lovi cea mai mare parte a Irlandei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Angliei. Este de aşteptat ca traficul aerian, maritim şi terestru, să fie dat peste cap.


Tematic

Meteorologii moldoveni: Când ajunge în Moldova furtună din România
Alertă meteo: Vremea toridă va fi însoțită de furtuni violente și grindină
Prognoza Meteo: Vine potopul - furtuni și ploi cu descărcări electrice
Tagurile:
uraganul Ofelia, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, rafale de vânt, furtună, meteo, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei