09:39 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Moldova
Sa primesc un link scurt
281351

Nu vă grăbiți să cumpărați apartamente în Chișinău, iată ce se va întâmpla în curând cu prețurile de pe piața imobilelor

CHIȘINĂU, 25 nov- Sputnik. Expertul în economie Viorel Gârbu a declarat într-un interviu pentru Sputnik-Moldova că în viitorul cel mai apropiat se prognozează o scădere a prețului la apartamente în Moldova.

Potrivit expertului, acest fenomen va fi influențat de mai mulți factori. Unul dintre aceste se explică prin puterea mică de cumpărare din cauza veniturilor mici. 

”Prețul apartamentelor depind de mai mulți factori. Unul dintre acestea și cel mai principal este dezvoltarea economică. În lumea contemporană prevalează principiul să trăiești acolo unde poți câștiga bine. Nu are sens să locuiești în Chișinău dacă ai un salariu mic în condițiile în care există șansa să câștigi mult mai mult în alt oraș”, a declarat Gârbu. 

Economistul susține că dacă până nu demult multă lume tindea să investească în imobile, în prezent viziunea puțin s-a schimbat.  

”Numărul cetățenilor care vor să investească în imobile s-a micșorat. Până nu demult toată lumea tindea să-și cumpere un apartament în Chișinău. Dar în acest an și anul viitor vor fi date în exploatare un număr foarte mare de apartamente, ceea ce va duce la scăderea prețului la apartamente”, a explicat expertul. 

Tematic

Alarmant: Piața de apartamente din Chișinău se va prăbuși. Există semne clare
Dai apartamentul în chirie? Vezi ce te așteaptă dacă nu plătești taxa la stat
Cât vor costa apartamentele în 2018 - răspunsul expertului
Tagurile:
locuințe, imobile, Viorel Gârbu, prețul la apartamente în Moldova

Știrile Zilei