01:22 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
elevi

Elevii din Moldova vor avea mai puține ore la școală

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
49710

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să simplifice numărul de ore predate în școlile din Moldova

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Mai multe discipline obligatorii din școală ar putea deveni opționale. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să simplifice numărul de ore predate în școlile din Moldova. 

Ministrul de resort, Monica Babuc, a declarat că, anul viitor, va fi prezentat un nou concept de modernizare a curriculei școlare. Potrivit ministrului, actuala curricula a fost elaborată acum 10 ani și nu mai răspunde necesităților elevilor și profesorilor. 

”E timpul să evaluăm acest proces și să facem tot posibilul ca acest conținut al programului de studii să fie modernizat și adaptat la cursuri personalizate. Avem copii diferiți, unora le pac științele exacte, altora – cele umanitare. Fiecare la anumită vârstă trebuie să aibă posibilitatea să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele în domeniul în care doresc. Ne propunem să reevaluăm și să modernizăm conținutul programelor școlare în sensul micșorării un anumit număr de ore obligatorii în favoarea orelor opționale”, a declarat ministrul. 

Ministerul Educației a format 30 de grupuri de lucru care întrunesc peste 500 de specialiști din toate domeniile. Acestea se ocupă de evaluarea curriculei introduse în anul 2007. 

”Nu ne propunem o simplificare, dar o modernizare și reevaluare a curriculei adaptată la necesitățile de astăzi ale copiilor”, a precizat Babuc. 

În baza acestei evaluări, în 2018, va fi prezentat un nou concept de modernizare a curriculei naționale. 

 

Tematic

Un elev din clasa I îi cere ministrului Educației să ia măsuri cu angajații săi
Elevii din Moldova nu vor mai merge de luni la școală
Tagurile:
discipline opționale, ore de clasă, Ministerul Educației, școală, discipline
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei