17:52 25 Mai 2020
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON3.98
  • UAH0.66
Moldova
Sa primesc un link scurt
64410

Este dovedit faptul că stresul poate să genereze probleme serioase de sănătate, specialiștii au identificat opt semne care ne spune că stresul ne îmbolnăvește.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Specialiștii în sănătate au identificat opt semne care indică asupra faptului că suferiți de stres, iar acesta treptat vă afectează sănătatea fizică și mentală. 

Unul dintre semnele care vă dă clar de înțeles că stresul vă îmbolnăvește este apariția în perioadele când vă enervați a petelor roșii pe suprafața corpului. 

Un alt indiciu se referă la greutatea corpului. Din cauza stresului se dereglează metabolismul. Aceasta poate duce la creșterea sau scăderea bruscă a masei corporale. 

Dacă aveți dureri de cap din senin, fără motive și cauze să știți că stresul duce la eliberarea unor compuși care afectează nervii și vasele capilare.

Stresul mai poate duce la creșterea acidității gastrice, la balonări și crampe.

Sistemul imunitar poate fi slăbit de stres, de aceea răcelile în perioada rece a anului sunt foarte dese. 

Stresul duce și la eliberarea mai multor hormoni, provocând secreții suplimentare ale glandelor epiteliale.

Organismul uman are un ciclu natural prin care înlocuiește foliculii de păr. Este normală căderea părului în anumite limite, dar stresul destabilizează acest proces și duce la căderi mai masive. 

Din cauza stresului organismul eliberează mai mult cortizol, ceea ce poate duce până la depresie. În cele mai multe cazuri apare anxietatea, dificultăți de concentrare și învățare.

Tematic

Cum să scăpăm de stres la sfârșit de săptămână: ieftin și eficient
Psiholog: Copilul care nu învață în limba maternă este extrem de stresat
Tagurile:
stresul te îmbolnăvște, stres la locul de muncă, depresie, stres


Știrile Zilei