04:55 26 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Buletin de identitate

Cetățenia Republicii Moldova costă 8 milioane de lei

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
370 0 0

Orice cetățean străin care va fi gata să investească în economia țării noastre 7,8 milioane de lei moldovenești va putea obține cu ușurință cetățenia Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Orice cetățean străin care va fi gata să investească în economia țării noastre minimum 350 de mii de euro, echivalent a 7,8 milioane de lei moldovenești, va putea obține cu ușurință cetățenia Republicii Moldova. 

Această prevedere este inclusă în noua Lege cu privire la cetățenie.

Potrivit Regulamentul cu privire la dobândirea cetățeniei prin investiție, valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă constituie echivalentul a 100 de mii de euro, iar valoarea minimă a investiției, în cel puțin unul din domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, constituie echivalentul a 250 de mii de euro.

Contribuția la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă se varsă în monedă națională, euro, franci elvețieni sau dolari SUA. Investiția în domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova se efectuează în baza unui plan de investiții pentru o perioadă de cel puțin 60 de luni.

Domeniile de dezvoltare strategică ale Republicii Moldova sunt următoarele:  dezvoltarea sectorului imobiliar, dezvoltarea sectorului financiar public și a investițiilor publice prin procurarea și menținerea în proprietate a valorilor mobiliare de stat emise în acest scop.

Cetățenia Republicii Moldova va fi acordată cetățeanului străin sau apatridului care întrunește condițiile de bună reputație economică și financiară și nu prezintă pericol sau risc pentru ordinea publică și securitatea statului. 

Tematic

În 2018, intervin schimbări la reținerea impozitului pe venit pentru cetățeni
Noi impozite și amenzi îi așteaptă de cetățenii din Moldova
Tagurile:
Buletin de identitate, cetățean al Republicii Moldova, pașaport al Republicii Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei