11:14 27 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.86
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
22310

Disponibilizarea angajaților din structurile de stat în cadrul reformei Guvernului vor aduce cheltuieli de aproape șase milioane de lei în bugetul țării

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Executivul a majorat suma indemnizațiilor care vor fi oferite angajaților disponibilizați în urma reformării Guvernului. Suma a fost majorată cu 2,4 milioane de lei. 

Inițial, Ministerul Finanțelor solicita Guvernului repartizarea din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2017 pentru implementarea Strategiei de Reformă a Administrației Publice, mijloace financiare în sumă de aproape 3,2 milioane de lei în vederea acoperirii cheltuielilor de disponibilizare ca urmare a reorganizării structurale a administrației publice centrale. 

Ulterior, ministerul a solicitat suma de 5,6 milioane de lei, care a și fost aprobată de Cabinetul de Miniștri. 

Alocațiile vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca prestații sociale ale angajatorilor (indemnizații la încetarea acțiunii contractului de muncă), survenite în urma procesului de reorganizare. Aceste sume au fost determinate în baza propunerilor parvenite de la autorități, ținând cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanțiile sociale corespunzătoare. 

Compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite se va realiza în limita alocațiilor aprobate în buget la compartimentul „cheltuieli de personal”.

Tematic

Aproape jumătate dintre angajații Parlamentului țării vor fi disponibilizați
Cei disponibilizați în urma reformei Guvernului vor primi 3 milioane de lei
Tagurile:
demisii la Guvern, disponibilizări din administrația publică centrală, reforma Guvernului


Știrile Zilei