20:32 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Coniac

Somelierii străini confirmă calitatea înaltă a divinurilor moldovenești

CC0 / MSphotos
Moldova
Sa primesc un link scurt
107 0 0

Organizatorul expoziției „EXPOVIN Moldova-2018”, Marina Tiron, a dezvăluit pentru reporterii Sputnik Moldova cum au apreciat experții străini renumitele mărci ale divinurilor moldovenești.

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Astăzi, 21 februarie, a fost inaugurată Expoziția Internațională Specializată a industriei vinicole „EXPOVIN Moldova-2018" și a fost dat startul Concursului Internațional de degustare a vinurilor și băuturilor alcoolice "Black Sea Region Wines&Spirits Contest-2018"". Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova este partenerul media general al acestor evenimente de amploare.

Expoziția și concursul reprezintă un proiect unic în format „B2B" care prevede încheierea acordurilor și contractelor directe între producătorii de vin din țările CSI și din Europa. Acțiunile sunt preconizate doar pentru specialiștii din domeniu și vor avea loc pe parcursul a trei zile, 21 — 123 februarie, la Palatul Republicii.

Evenimentul-cheie al proiectului este concursul de degustare „BLACK SEA REGION WINES & SPIRITS CONTEST — 2018". Colegiul juriului acestui concurs este format din cinci comisii a câte 7 experți fiecare. Probele de vinuri și băuturi tari vor fi apreciate de către 22 de degustatori din 17 țări (Franța, Marea Britanie, Coreea de Nord și de Sud, Canada, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Polonia, Belarus, Rusia, Ungaria, Italia, Germania, Azerbaidjan, Georgia, Cehia și România), precum și de specialiști din Moldova.

De menționat că, printre cunoscătorii de divinuri, de o popularitate binemeritată se bucură băuturile din Franța, care sunt considerate drept etalon al calității.

Totuși, la capitolul calitate, și divinurile moldovenești pot concura cu „frații" lor francezi.

De altfel, turiștii străini care vin în țara noastră, de cele mai multe ori, iau cu ei acasă și câte o sticlă de divin moldovenesc, deoarece, pe lângă buna calitate a băuturii, atrag atenția și sticlelele decorative în care este turnată licoarea.

Tematic

Top 10 vinuri moldovenești care i-au cucerit pe experții francezi
Când va fi livrată în Rusia prima partidă de vinuri din Cricova
Tagurile:
divinuri moldovenești, calitatea înaltă, somelieri străini, expoziție, vinuri, EXPOVIN Moldova-2018", Marina Tiron
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei