20:13 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Moldova
Sa primesc un link scurt
13501

Un clasament european plasează capitala Republicii Moldova printre primele cinci cele mai bune orașe de dimensiuni medii.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. La începutul lunii martie, ediția-fiică a „Financial Times", portalul FDi Intelligence, a publicat clasamentul „orașelor europene ale viitorului". Pe primul loc se află Londra, urmată de Dublin, Paris, Amsterdam și Munchen.

Moscova este pe locul șase, dar în schimb ocupă locul întâi în ratingul celor mai atrăgătoare orașe pentru investitori în Europa de Est.

Spre surprinderea multora, Chișinăul s-a clasat printre primele cinci orașe de dimensiuni medii la capitolul eficiență economică. Capitala Republicii Moldova se află pe locul trei, după orașele ucrainene Lugansk și Nikolaev, devansând orașul Iași (România) și Lvov (Ucraina).

În clasamentul FDi Intelligence s-a ținut cont de un șir de parametri care includ eficiența economică, potențialul economic, capitalul uman, facilitatea comunicării și climatul de afaceri.

Tematic

Decis. A fost stabilită data când chișinăuienii își vor alege un nou primar
În Chișinău, și șoferii de troleibuz sunt bătuți în trafic. Iată pe cine îl caută Poliția
Tagurile:
capitala Moldovei, clasament european, eficiență economică, devansat, locul trei, orașe, Financial Times, Nikolaev, Iași, Lugansk, Lvov, Chișinău, Moscova, Ucraina, România


Știrile Zilei