04:42 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Schimb valutar

Ce trebuie să știți dacă mergeți în aceste zile la schimbul valutar

© Sputnik / Rodion PROCA
Moldova
Sa primesc un link scurt
47910

Cetățenii care vor merge la sfârșitul acestei săptămâni și la începutul săptămânii viitoare să schimbe valută la casele de schimb valutar, trebuie să cunoască decizia luată de BNM.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a afișat cursul de schimb valutar pentru zilele de sâmbătă și duminică, dar și pentru ziua de luni, 26 martie. 

Potrivit ratelor de schimb valutar, un euro va putea fi cumpărat sâmbătă și duminică cu 20,40 de lei, iar luni moneda europeană va costa 20,42 de lei moldovenești, cu doi bănuți mai mult față de zilele de odihnă. 

Valoarea dolarului american nu se va schimba practic în zilele de odihnă și la începutul săptămânii viitoare. Dacă sâmbătă și duminică un dolar american va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar din Moldova cu 16,55 de lei, atunci luni acesta va costa 16,54 de lei. 

Din 1 mai, intră în vigoare noi reguli de efectuare a operațiunilor valutare>>>

Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni, potrivit ratelor stabilite de BNM, hrivna ucraineană va costa 63 de bani, leul românesc – 4,37 de lei moldovenești, iar rubla rusească – 29 de bănuți.  


Tematic

Piața valutară din Moldova: Luni, dolarul și euro cade dramatic
Euro cedează dramatic în fața leului. Cum se modifică miercuri cursul valutar
Nu vă grăbiți să schimbați euro. Ce se va întâmpla luni pe piața valutară
Tagurile:
ratele de schimb valutar, schimb valutar, leu, dolar, euro, BNM
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2739
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356