04:39 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Ambasada SUA la Chișinău

La Chișinău diplomații rușii i-au prins pe picior greșit pe cei americani

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (26)
106260

Ambasada Federației Ruse la Chișinău vine cu o reacție după ce Ambasada SUA din Capitala Republicii Moldova a salutat expulzarea a trei diplomați ruși din țara noastră.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. În mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, diplomații ruși constată că cei americani practic s-au autodenunțat recunoscând influența pe care o au asupra autorităților de la Chișinău.

"Salutăm sinceritatea cu care ambasada SUA din Republica Moldova recunoaște influența pe care o are asupra cursului politic al Chișinăului oficial. Ne așteptăm ca partea americană să fie la fel de sinceră şi de "autodemascatoare" și în alte chestiuni de politică internațională de actualitate, inclusiv în așa-numitul "caz Skripal", scriu pe Facebook diplomații ruși din Chișinău.

Amintim că, marți, 27 martie, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a anunțat că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametshin, căruia i s-a adus la cunoştinţă conţinutul Notei Verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), trei diplomaţi din cadrul misiunii sunt declaraţi persona non grata şi sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de şapte zile.

După care, Ambasada SUA în Republica Moldova a anunțat că salută decizia Chişinăului de a acţiona în solidaritate cu Marea Britanie şi cu aliaţii şi vecinii săi „în responsabilizarea Rusiei pentru acţiunile ei care încalcă dreptul internaţional şi ameninţă securitatea europeană".

Тема:
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (26)
Tagurile:
gresit, diplomatii, rusi, chisinau, picior, prins, Solidarizare, americani
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei