08:55 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
troleibuz

Transportul public din Moldova va fi supus unei reforme ample

© Sputnik / Евгений Панасенко
Moldova
Sa primesc un link scurt
186 0 0

Autoritățile din Moldova pregătesc un amplu program care va reforma din talpă sistemul transportului public de stat.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. În scopul protecției mediului, reducerii emisiilor poluante ale aerului, inclusiv a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), un grup de experți străini au elaborat un program de investiții ce prevede modernizarea transportului public din Republica Moldova.  Costurile și sumarul programului, au fost prezentate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM). 

Potrivit experților, în vederea implementării prevederilor programului sunt necesari circa 739 de milioane de dolari pentru a achiziționa 62 de troleibuze și 15 microbuze noi.

“Programul de investiții în Transportul Public Ecologic din Republica Moldova propune achiziționarea de noi autobuze, troleibuze și microbuze, inclusiv investiții în liniile de troleibuz, modernizarea stațiilor de autobuze și controlul inteligent al traficului. Pentru realizarea Programului vor fi utilizați banii publici, dar și investiții străine”, a declarat șeful de direcție din cadrul ministerului, Victor Gălușcă.

Programul este conceput pentru a fi implementat în două faze. Prima fază va sprijini investițiile pilot în orașele Chișinău și Bălți, iar în cea de-a doua etapă programul va fi extins toate orașele din țară.  

Principalul obiectiv al acestui program se referă la ecologizarea sectorului transportului public și la încurajarea reducerii mobilității emisiilor de carbon prin trecerea la transportul modern, care funcționează pe bază de combustibili nepoluanți.


Tematic

Mașinile de tip microbuz ar putea fi interzise în Moldova
Aceste microbuze din Chișinău vor fi scoase de pe rute
Tagurile:
microbuz, autobuz, troleibuz, transport public
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei