22:58 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Moldova, Chișinău

Moldova, tot mai atractivă pentru turiștii străini

© Sputnik / Osmatesco
Moldova
Sa primesc un link scurt
105 0 0

A fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. În cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Spania a fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului (OMT). În calitate de reprezentant permanent a fost acreditată cumulativ Violeta Agrici, ambasador al Republicii Moldova în Spania.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, instituirea Reprezentanței Permanente va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil și va fortifica poziția Republicii Moldova în cadrul OMT.

Ministrul de resort, Chiril Gaburici, a specificat că promovarea țării noastre ca destinație turistică este un obiectiv strategic al Republicii Moldova.

Vinurile moldovenești, orașele subterane, oamenii ospitalieri și mâncarea gustoasă, sunt atracția principală a țării pentru turiștii europeni, care în fiecare an manifestă interes tot mai mare față de Moldova.

”Vinurile noastre devin cu fiecare an tot mai bune și sunt pe harta vinurilor de calitate din întreaga lume. În ghidul „Drumul Vinului” avem 15 vinării deschise, iar până la anul viitor vom avea 38 de vinării sau de 2 ori mai multe decât acum trei ani”, a menționat ministrul.

Reprezentantul Permanent al Moldovei pe lângă OMT, ambasadorul Violeta Agrici, în cadrul dialogului cu secretarul general OMT, Zurab Pololikashvili, a discutat despre oportunitatea participării țării noastre la târgul FITUR 2019, care este unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, ce are loc anual în luna ianuarie la Madrid. De asemenea, oficialii au discutat despre implementarea unor proiecte ale OMT, care vor promova turismul în Republica Moldova, precum și despre posibilitatea de a beneficia de un schimb de experiență în domeniul oferit de Organizația Mondială a Turismului.

OMT a fost fondată în anul 1975. Actualmente sunt 158 de state membre OMT. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din 2002.

Tematic

Iată cum sprijină Guvernul României dezvoltarea turismului: câte 1450 de roni de persoană
Acorduri de colaborare, între asociațiile de turism din Moldova și Rusia
Conferință Globală a Turismului Vitivinicol a fost inaugurată oficial în Moldova
Cum a ajuns Moldova să găzduiască Conferința Mondială a Turismului Vitivinicol
Tagurile:
atractie turistica, Turism, Moldova


Știrile Zilei