07:04 18 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.13
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.72
Moldova
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (277)
54510

Alexandru Pânzari a decis să vorbească franc atunci când a fost întrebat despre corupția în rândul polițiștilor.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pânzari, a decis să vorbească franc, atunci când a fost întrebat despre corupția în rândul polițiștilor.

Șeful IGP a declarat în cadrul unui eveniment, la care a fost lansată Campania de informare și sensibilizare ”NU acceptăm corupția în Poliție!”, că polițiștii iau mită. Pânzari a enunțat și motivul din cauza căruia unii oamenii ai legii cad în ispita corupției.

”Noi nu ne ascundem după deget și recunoaștem acest fapt trist. Cu părere de rău, polițistul este tentat prin misiunea pe care o exercită, este un organ al statului care aplică amenzi, alte măsuri”, a declarat Pânzari.

Potrivit șefului IGP, de faptul că polițiștii iau mită nu sunt vinovați doar oamenii legii, ci și cetățenii care dau mita.  

”Vrem să sensibilizăm polițiștii și în special societatea că în actul de mită există doi actori, cei care dau și cei care iau. Ne adresăm către toți: polițiști și cetățeni, să nu fie parte la această infracțiune”, a declarat Pânzari.  

Totuși, șeful IGP spune că numărul polițiștilor implicați în actele de corupție este în descreștere.

”În ultimul an înregistrăm o descreștere de aproape 40 de procente a numărului de infracțiuni de corupție cu implicarea angajaților noștri. Denunțurile actelor de corupție sunt în creștere. Totuși, disponibilitatea cetățenilor de a coopera cu serviciile anticorupție este mai redusă decât ne dorim”, a declarat Pânzari.

Șeful Direcției Inspectare Efectiv al IGP, Eugeniu Piterschi, a menționat că pe parcursul anului trecut, au fost deschise 68 de dosare penale în care polițiștii sunt acuzați de corupție, față de 112 în anul 2017.

Тема:
Viața în Moldova (277)

Tematic

Șeful IGP: la protestul de sâmbătă au fost provocatori
Alertă la Chișinău! Șeful IGP: Poliția va interveni ferm, prompt și legal
Șeful IGP, despre încălcările înregistrate în ziua alegerilor
Tagurile:
Alexandru Pânzari, mită, corupție, polițiști


Știrile Zilei