08:31 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
479 0 0

Cetățenii care au votat în circumscripția numărul 20, Strășeni, au decis că democratul Pavel Filip, va fi deputatul ce-i va reprezenta în viitorul parlament.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Pavel Filip câștigă cursa electorală în circumscripția numărul 20, Strășeni. Potrivit, rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea a 100 % din procesele verbale, democratul Pavel Filip conduce cu 45,56 la sută din voturi. El este urmat de Igor Grosu, candidatul Blocului Electoral ACUM, cu 29,76 la sută din voturi.

În circumscripția uninominală numărul 20, Strășeni, au luptat pentru fotoliul de deputat: Pavel Filip, candidat din partea Partidului Democrat din Moldova; Veaceslav Anghel, candidat al Partidului Socialiștilor din Moldova: Tabacaru Valeriu din partea Partidului ȘOR;  Igor Grosu, candidatul Blocului Electoral ACUM; Nicoleta Malai, candidat din partea Partidului Liberal și Ecaterina Blanovschi, candidat din partea Partidului Național Liberal.

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Alegeri cu ”scântei”. Poliția a fost sesizată în peste 50 de cazuri
Vom avea o guvernare de coaliţie sau alegeri anticipate? Ce va fi după scrutinul de astăzi
Alegeri Parlamentare 2019: Iată ce pedeapsă riști dacă vei vota de două ori
Alegeri parlamentare: Cum votează moldovenii la București
Tagurile:
Strășeni, cursă electorală, premierul Filip, alegeri parlamentare


Știrile Zilei