21:35 02 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
Moldova
Sa primesc un link scurt
52020

Femeia a fost reținută în Grecia și extrădată pentru a fi trasă la răspundere în țara noastră.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. O locuitoare a raionului Ialoveni, care a traficat a șapte moldovence, printre care și o minoră, pe care le-a obligat să se prostitueze în Turcia, va ajunge în fața instanței.

Femeia a fost anunţată de autorităţile Republicii Moldova în căutare internaţională, fiind reţinută în Grecia şi extrădată pentru a fi trasă la răspundere penală în statul nostru. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a acesteia în judecată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2014 – 2016, cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpata a racolat şapte tinere din familii social-vulnerabile, printre care şi o minoră, pe care le-a transportat şi obligat să se prostitueze în Turcia. Acestea trebuiau să presteze zilnic servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, iar venitul ajungea practic în totalitate la inculpată, victimelor revenindu-le doar o mică parte din acesta.

Revenite acasă, victimele au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale.

Pentru trafic de fiinţe umane şi copii, legislaţia Republicii Moldova prevede până la 20 de ani închisoare, iar dacă va fi recunoscută vinovată, inculpata ar urma să achite şi cheltuielile judiciare legate de extrădarea sa, în sumă de 33 mii lei.

Procuratura Generală menționează că, potrivit statisticilor, în cursul anului trecut, în țară au fost înregistrate 312 infracţiuni de trafic de persoane şi crime conexe, în judecată fiind expediate 144 de dosare din această categorie, fiind pronunţate 130 de sentinţe în privinţa a 190 de inculpaţi.

Tematic

Incredibil: O tânără din Ungheni a făcut asta la 20 de ani, împreună cu niște turci
Tagurile:
minore, trafic, Grecia, retinuta, Ialoveni, moldoveanca


Știrile Zilei