06:48 18 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.71
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.71
Parlamentul a organizat jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a II-a

Eveniment neobișnuit astăzi în Parlamentul de la Chișinău

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova
Moldova
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (182)
21110

Parlamentul a organizat jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a II-a.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Tinerii erudiți din toată țara și-au testat cunoștințele despre activitatea Parlamentului. Legislativul a organizat a doua ediție a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”.

30 de elevi din Hâncești, Ungheni, Drochia, Comrat și Chișinău au răspuns la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Parlamentului. Echipele participante au fost selectate în cadrul concursurilor regionale ”Cunoaște-ți Parlamentul”.

Fiecare din cele 5 echipe a parcurs un traseu format din muzeul Parlamentului, bibliotecă, sala pentru conferințele de presă, Sala Europei, sala de ședințe și sala de ședințe plenare. În fiecare sală îi aștepta câte o probă prin care erau testate atât cunoștințele participanților, cât și abilitățile de lucru în echipă. Răspunsurile echipelor au fost punctate de un juriu, constituit din funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului.

Punctajul maxim a fost acumulat de echipa ”Iris” de la liceul ”Dante Alighieri” din Capitală. Secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii, a felicitat echipele și le-a înmânat certificate de participare la concurs.

Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul” a fost organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. La concurs au participat echipele: ”Iris” de la liceul ”Dante Alighieri” din municipiul Chișinău, ”Hyperion” de la liceul ”Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, ”ELCA” de la liceul ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Hâncești, ”Meritocrații” de la liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia și ”Erudiții” de la liceul ”Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni.

Prima ediție a jocului intelectual a avut loc în decembrie 2018.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (182)

Tematic

Dodon va susține, în premieră, un discurs în fața deputaților. Ce va spune președintele
Cine sunt cei 101 deputați din Parlamentul de legislatura a X-a
Tagurile:
concurs, Parlament


Știrile Zilei