01:51 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Avion, foto simbol

Dodon: După demisie, conducerea PD ar putea încerca să părăsească țară

© AP Photo / Michael Probst
Moldova
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
109420

Președintele Dodon a declarat că autoritățile vor iniția investigații pentru a scoate la iveală încălcările și crimele comise cu complicitatea sau participarea nemijlocită a fostei puteri.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Conducerea Partidului Democrat ar putea să părăsească țara după declarația privind retragerea de la guvernare. O astfel de presupunere a făcut președintele țării Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune ”RTR-Moldova”.

”Nu exclud că cineva din conducerea Partidului Democrat ar putea încerca să părăsească țara pentru că pe Aeroport se află câteva avioane private. Dar asta nu-i va salva, oriunde s-ar ascunde, în lumea actuală oricine poate fi găsit”, a spus Dodon.

Președintele a subliniat că noua guvernare va iniția cercetări pentru a scoate la iveală încălcările și crimele comise cu complicitatea sau participarea nemijlocită a fostei puteri.

Vineri, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PDM a fost luată decizia cu privire la retragerea de la guvernare a formațiunii. Potrivit vicepreședintelui partidului Vladimir Cebotari, democrații pleacă de la guvernare prin demisia in corpore a Guvernului Pavel Filip.

Anterior, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că ”șantajul și amenințările, utilizarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanților presei, nerecunoașterea noului guvern învestit și emiterea unor hotărâri ilegale sunt acțiuni care nu vor rămâne nepedepsite".

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Greceanîi, despre fosta guvernare: S-au certat atât cu vestul, cât și cu estul
Pulbere: Demisia in corpore a judecătorilor CCM, după capitularea democraților
Tagurile:
Aeroport, guvernare, PDM, Moldova, Dodon


Știrile Zilei