04:58 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Moldova
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (218)
305 0 0

Artur Gumeniuc, consilierul președintelui țării în domeniul apărării şi securităţii naţionale, a fost numit astăzi de Parlament în funcția de director adjunct la SIS.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Parlamentul l-a numit astăzi în funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pe Artur Gumeniuc. Candidatura acestuia a fost propusă de noul director al SIS, Alexandru Esaulenco.

Artur Gumeniuc vine din Aparatul Președintelui Republicii Moldova, unde a deținut funcția de consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Gumeniuc a fost și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Tot astăzi, Parlamentul a numit noul director la SIS pentru un mandat de cinci ani. Candidatura lui Esaulenco a fost susținută de 59 de deputați din coaliția PSRM-ACUM.  

După ce a depus jurământul în fața deputaților, Esaulenco a propus ca în funcția de vicedirector la SIS să fie numit Artur Gumeniuc. Comisia juridică, numiri și imunități a solicitat o pauză pentru a examina candidatura lui Gumeniuc și pentru a adopta raportul.

După pauză, Parlamentul a susținut candidatura lui Gumeniuc cu 55 de voturi. 

Potrivit Legii cu privire la SIS, Serviciul este condus de un director, numit în funcţie de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, pe un termen de 5 ani. Directorul Serviciului are un adjunct, numit în funcție de Parlament, la propunerea directorului Serviciului.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (218)

Tematic

Alianța PSRM-PAS-PPDA i-a demis din funcție pe directorii CNA și SIS
Potențialul candidat la funcția de director al SIS – Vezi cine este
Tagurile:
Parlament, SIS


Știrile Zilei