17:26 22 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
КСТР

Doi membri CCA solicită demisia președintelui CCA, Dragoș Vicol

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
26910

Membrul CCA, Dorina Curnic, a solicitat demisia președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol. Demersul lui Curnic a fost susținut de un alt membru al CCA, Veronica Cojocaru.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Un membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) a solicitat demisia președintelui CCA, Dragoș Vicol. Este vorba despre membrul CCA, Dorina Curnic.  

Curnic a înaintat demersul în debutul ședinței  Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Aceasta i-a imputat președintelui CCA lipsă de profesionalism în gestionarea activității CCA. 

”Activitatea Dumneavoastră pe parcursul ultimelor luni denotă un management defectuos. Solicit să vă dați demisia din funcția de președinte al Consiliului”, a declarat Curnic.

Demersul lui Curnic a fost susținut și de un alt membru al CCA, Veronica Cojocaru.

Vicol nu a comentat în niciun fel demersul celor două colege. Subiectul nu a fost pus în dezbateri la ședința CCA de astăzi, dar Dorina Curnic a anunțat că va face publice toate acțiunile președintelui CCA, care nu se încadrează în fița sa de post.

La începutul lunii iulie, Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a respins Raportul de activitate al CCA pentru anul 2018. Deputații din comisie au organizat audieri la care au fost invitați și membrii CCA.

Propunerea de a respinge Raportul CCA a venit din partea deputatului ACUM Maria Ciobanu, care a fost susținută de șase deputați din comisie, iar unul s-a abținut. Totodată, Ciobanu a propus să fie inclus în avizul Comisei și propunerea cu privire la demisia tuturor celor 9 membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Președintele comisiei, deputatul socialist Adrian Lebedinschi, a declarat că toate aceste propuneri vor fi incluse în avizul  Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media care va fi prezentat în plenul Parlamentului.

Cum se demite președintele CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului este autoritate publică autonomă. CCA este compus din 9 membri, desemnaţi de Parlamentul Republicii Moldova. Pe durata mandatului, membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului  sunt inamovibili, cu excepţia perioadei rezervate pentru renunţarea la incompatibilităţi.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului este condus de un preşedinte, care deţine funcţie de demnitate publică, ales prin vot deschis din rîndul membrilor Consiliului, cu majoritatea simplă de voturi ale acestora.

Președintele CCA este demis cu majoritatea voturilor membrilor Consiliului.

Tematic

CCA a amendat repetat RTR-Moldova pentru nerespectarea legii antipropagandă
Parlamentul se pregătește să numească noi membri ai CCA
Tagurile:
demisia, CCA


Știrile Zilei