02:51 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan

Ce au discutat Dodon și Erdogan la New York – Video

© Photo: Facebook / Igor Dodon
Moldova
Sa primesc un link scurt
126 0 0

Cei doi șefi de stat au abordat inclusiv aspecte ale vizitei pe care o va întreprinde Dodon în Turcia.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. În cadrul vizitei întreprinse la New York, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan.

Cei doi șefi de stat au trecut în revistă relațiile bilaterale, constatând cu satisfacție realizarea Acordului de parteneriat strategic, semnat în octombrie 2018, în cadrul vizitei oficiale a domnului Erdoğan în Republica Moldova.

”Am adus mulțumiri conducerii Turciei pentru acordarea asistenței țării noastre în realizarea mai multor proiecte, în special în Autonomia Găgăuză, dar și în procesul renovării clădirii Președinției”, a menționat Dodon într-o postare pa pagina sa oficială de Facebook.

Șeful statului s-a referit în context și la modul în care se desfășoară construcția stadionului de la Comrat, partea turcă dînd asigurări că lucrările vor fi efectuate în termenii stabiliți.

Totodată, au fost discutate și aspecte privind vizita oficială a președintelui Dodon  în Republica Turcia, pe care o va întreprinde la sfârșitul acestui an.

Tematic

Dodon, discurs la Forumul Politic al ONU: Ce a comunicat șeful statului
Întâlnire la vârf, Iohannis–Dodon: Declarații importante
Tagurile:
Turcia, vizita, New York, Erdogan, Dodon


Știrile Zilei