23:53 17 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Moldova
Sa primesc un link scurt
412653

Fostul premier Vlad Filat iese la libertate. Decizia a fost luată acum o oară de către o instanță de judecată. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Vlad Filat va ieși din detenție după ce acum o oră o instanță de judecată a luat această decizie. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea.

În data de  27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Pe 11 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la termenul de detenţie, însă a admis parţial contestaţiile avocaţilor cu privire la confiscarea averii fostului premier.

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Vladimir Filat urma să iasă din închisoare la 15 octombrie 2024. Fostul șef al Guvernului își ispășea pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Tagurile:
puscarie, eliberat, Filat


Știrile Zilei