14:42 29 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.61
  • RUB0.28
  • RON4.06
  • UAH0.72
Moldova
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (205)
681020

Iarnă din acest an continuă să uimească - meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele 7 zile.

CHIŞINĂU, 12 ian - Sputnik. Abia de am reuşit să ne bucurăm de câteva zile de iarnă adevărată, că vremea se schimbă din nou. După o scurtă perioadă când am avut  minime de până la -8..-10 grade Celsius şi chiar câţiva fulgi răzleţi de zăpadă, temperaturile sunt iarăşi în creştere.

Meteorologii au anunţat temperaturi pozitive în timpul zilei, iar de zăpadă nici pomeneală.

Duminică, valorile termice diurne vor urca până la +4..+6 grade Celsius. Săptămâna viitoare va fi şi mai cald – în ţară se vor înregistra valori maxime de +6..+8 grade.

Temperaturile nocturne vor coborî uşor sub pragul îngheţului. Precipitaţii nu sunt prognozate în următoarele şapte zile.

 Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile 12.01-18.01
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile 12.01-18.01

Meteorologul Svetlana Șahova a explicat pentru Sputnik Moldova de ce nu avem zăpadă anul acesta.

”Pot spune cu certitudine că rareori se întâmplă să avem ierni fără zăpadă. Ținând cont de influența maselor de aer nordice și sudice asupra zonei noastre temperate, sunt sigură că vom avea zăpadă. Însă deocamdată, pe parcursul săptămânii pentru care facem prognoza, nu sunt așteptate ninsori”, a menționat specialistul.

Potrivit meteorologului, dacă precipitațiile lipsesc o perioadă îndelungată, este vorba de influența unei presiuni atmosferice ridicate, adică de un anticiclon sau periferia acestuia. Acum în Moldova a ajuns un anticiclon din Azore - cercetările climaterice au arătat că anume în insulele Azore se formează și se amplifică anticicloanele. O latură a unui  astfel de anticiclon se îndreaptă spre partea sudică a Europei. Condițiile meteo în Moldova se formează acum sub influența ”aripii” estice a anticiclonului din Azore.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (205)

Tematic

Meteorologul explică de ce nu ninge în Moldova: Vom avea oare în această iarnă zăpadă
Tagurile:
12 ianuarie, 7 zile, meteo, iarnă, vremea


Știrile Zilei