07:27 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Moldova
Sa primesc un link scurt
540730

Purtătorul de cuvânt președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a vorbit despre o posibilă vizită a liderului rus la Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ar putea veni în Moldova în prima jumătate a anului 2020. Despre aceasta a anunțat anterior președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a confirmat că vizita este pe agenda lui Vladimir Putin.

„Vizita este posibilă, însă nu există deocamdată înțelegeri privind data concretă”, a declarat Dmitri Peskov pentru Sputnik Moldova.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a menționat că nici statutul vizitei lui Vladimir Putin în Moldova nu este stabilit: de lucru, oficială sau de stat.

Președintele Dodon
© Sputnik / Михаил Климентьев

Ultima vizită a unui președinte al Rusiei în Republica Moldova a avut loc în octombrie 2009. Atunci, Dmitri Medvedev era președinte al Federației Ruse. El a participat la Summit-ul informal al CSI care s-a desfășurat la Chișinău.

Igor Dodon a declarat anterior că în anul 2020, în afară de Vladimir Putin, Republica Moldova ar putea fi vizitată de prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin, și președintele Consiliului Federației FR, Valentina Matvienko.

„Așteptăm vizita lui Putin sau vizita lui Mișustin. Cred că până în lunile iunie-iulie aceste vizite vor avea loc”, a menționat președintele moldovean la postul TV „Primul în Moldova”.

Totodată, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, l-a invitat să efectueze o vizită în țara noastră pe omologul său rus Serghei Lavrov. Invitația a fost făcută în cadrul unei întrevederi avute recent în marja segmentului ministerial al celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Dodon: Îl susțin pe Putin întru totul - Această declarație corespunde valorilor ortodoxe>>>

Anul trecut, în Moldova a întreprins o vizită ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a participat la evenimentele dedicate celei de-a 75 aniversări a eliberării Republicii Moldova de cotropitorii germano-fasciști.

Tagurile:
Moldova, vizită, Vladimir Putin


Știrile Zilei