21:37 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Moldova
Sa primesc un link scurt
8910

Misiunea diplomatică a Federației Ruse a venit cu o declarație dură la provocarea organizată de liderul Partidului unionist al Unității Naționale, Octavian Țîcu, la Memorialul militar „Eternitate” din Capitală.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a difuzat pe 5 mai o declarație în care constată cu regret că, în ajunul Zilei Victoriei, care a însemnat triumful forțelor progresiste ale omenirii asupra nazismului, „moștenitorii înfrângerii, care constituie o minoritate în Republica Moldova, batjocoresc memoria sacră a învingătorilor”.

Declarațiile șoviniste revanșiste ale anumitor reprezentanți ai clasei politice locale le provoacă un acut sentiment de respingere și antipatie tuturor forțelor sănătoase ale societății moldovenești. Împărtășim pe deplin și susținem o astfel de apreciere adecvată. Amintim: agresorii fasciști au ucis și torturat mii de moldoveni, ruși, ucraineni, romi, bulgari, găgăuzi, evrei și polonezi nevinovați. De aceea, elogierea valorilor călăilor hitleriști este nefirească și hidoasă, iar în unele țări este pasibilă de pedeapsă penală", este menționat în declarația Ambasadei Federației Ruse în Moldova.

Reprezentanții corpului diplomatic al Rusiei și-au exprimat totuși speranța că renașterea nazismului pe pământul moldovenesc nu va avea loc

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ambasada Rusiei a condamnat vandalizarea unei expoziții foto la Chișinău
Tagurile:
declarație, neofascism, Ambasada Rusiei în Moldova

Știrile Zilei