19:57 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Moldova
Sa primesc un link scurt
39 0 0

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a reamintit că 2021 este un an special, deoarece în urmă cu exact 80 de ani invadatorii naziști au atacat Uniunea Sovietică, iar poporul moldovenesc în acel an s-a ridicat pentru a apăra Patria, umăr cu umăr cu alții.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, a transmis felicitări de ziua Victoriei veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei și locuitorilor țării noastre.

Diplomatul a menționat că 9 mai este o dată importantă în istoria Moldovei și a întregii omeniri.

"Anul acesta este special. În urmă cu exact optzeci de ani, invadatorii naziști au atacat țara noastră. Dar strămoșii noștri au rezistat la acea lovitură cumplită. Umăr la umăr cu toate popoarele din Uniunea Sovietică, poporul moldovenesc s-a ridicat la apărarea Patriei. Datoria noastră este să păstrăm vie memoria despre sacrificiul sacru făcut de dragul vieții și a libertății viitoarelor generații", - a spus Vasnețov.

 În declarația sa, ambasadorului notează că „legendara lună mai 1945 va rămâne pentru totdeauna un exemplu de curaj fără margini, rezistență și forță a poporului învingător”.

Vasnețov le-a urat tuturor, pace, bunătate și prosperitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Moldova, felicitat, Declarație, 9 mai, Oleg Vasnețov

Știrile Zilei