15:09 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Moscow hopes that while the European Union reviews possible new sanctions against Russia next week that “common sense will prevail.”

Acord semnat la Bruxelles. Statut special pentru Marea Britanie

© Sputnik /
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
3601

După o perioadă lungă de negocieri, Uniunea Europeană şi Regatul Unit au ajuns la un acord care îi permite premierului britanic, David Cameron, să promoveze un vot pozitiv la referendum în favoarea rămânerii în componenţa blocului comunitar.

Chişinău, 20 februarie — Sputnik. După două zile de dezbateri şi negocieri intense, liderii ţărilor Uniunii Europene au ajuns la un acord cu Marea Britanie, ce prevede noi condiţii de membru pentru Regatul Unit, care îi permit premierului britanic, David Cameron, să susţină păstrarea calităţii de membru a ţării sale la referendum.

Londra a insistat asupra condiţiilor în patru domenii, şi anume cel al concurenţei, suveranităţii, politicii sociale şi economiei. Din luna noiembrie a anului trecut, când Cameron a înaintat lista de condiţii, oficialii Comisiei Europene şi Consiliului Europei au dus tratative cu Marea Britanie, negociind prevederile posibilului acord, însă încă la o zi înainte de Summitul UE, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, declara că nu există nici o garanţie cî se va ajunge la un acord.

Ţările membre ale Uniunii Europene votat textul acordului cu Regatul Unit, care va intra în vigoare în ziua când Guvernul britanic va anunţa secretariatul general al Consiliului UE privind decizia Marii Britanii de a rămâne în componenţa Uniunii Europene, ca urmare a votului de la referendum.

Tematic

BREXIT sau nu după Summitul UE de la Bruxelles
Tagurile:
Summitul UE, UE, Acord, BREXIT, David Cameron, Marea Britanie, Marea Britanie, UE
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei