15:02 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
First working meeting of G20 Summit

Sursă: Marea Britanie va anula din 2023 indemnizaţiile pentru cetăţenii UE

© Sputnik / Host Photo Agency
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
5901

Timp de patru ani va fi îngheţată posibilitatea acordării anumitor indemnizaţii sociale pentru cetăţenii ţărilor UE, care locuiesc în Marea Britanie, din anul 2023 această practică va fi anulată.

Chişinău, 20 februarie — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, a reuşit să obţină de la Uniunea Europeană dreptul de a „îngheţa" pentru o perioadă de patru ani acordarea numitor ajutoare financiare cetăţenilor altor ţări din Uniunea Europeană, care au ajuns în ţară şi locuiesc în Marea Britanie, iar din anul 2023 să înceteze această practică în general, transmite agenţia RIA Novosti cu referire la o sursă diplomatică de la Bruxelles.

"Textul acordului prevede posibilitatea de a „îngheţa" pentru o perioadă de patru ani acordarea anumitor indemnizaţii sociale cetăţenilor UE, care locuiesc în Marea Britanie. S-a ajuns la înţelegerea ca această practică să înceteze în anul 2023", a spus interlocutorul agenţiei.

Cameron şi liderii Uniunii Europene au convenit ca „mecanismul de protejare" a sistemului social al Marii Britanii să aibă o durată de şapte ani fără dreptul de a fi prelungit. Aceasta va permite Regatului Unit să limiteze accesul la beneficiile sociale pentru migranţii din alte ţări ale UE din cauza suprasolicitării sistemului social. Această temă a fost punctul subiectul cheie al contradicţiilor dintre Cameron şi o serie de state din UE, în primul rând, din Estul Europei.

Tematic

BREXIT sau nu după Summitul UE de la Bruxelles
Tagurile:
UE, David Cameron, Summitul UE, BREXIT, Marea Britanie, indemnizaţii sociale, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei