01:55 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets

Europenii consideră că Turcia admite comerţul cu "Statul Islamic"

© Sputnik /
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
Sondaje Sputnik.Opinii (19)
3210

Conform datelor sondajului „Sputnik. Mnenia”, 72 % din francezi consideră că Turcia închide ochii la activitatea speculanților turci care fac comerț cu petrol cu SI.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Sputnik. Opinii", 72 % din francezi consideră că Turcia închide ochii la activitatea speculanților turci care fac comerț cu petrol în Siria cu Statul Islamic (organizație interzisă într-un șir de țări, inclusiv în FR). Peste o jumătate dintre germani (52%), 38% dintre americani și 41% dintre englezi afirmă că negoțul cu petrol dintre turci și teroriștii SI decurge cu acordul tacit al autorităților turce. Sondajul a fost realizat în Germania de către cunoscuta companie britanică „Populus", iar în Franța de compania „Ifop", pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik".

Cu afirmația „Turcia combate activ astfel de grupări teroriste ca SI", nu au fost de acord 59% din francezi. În Germania procentul celor care neagă această afirmație este de 36%, față de 26% care sunt de acord. În Marea Britanie părerile sunt împărțite egal: câte 23%. În SUA, dimpotrivă, 30% sunt de acord cu afirmația că Turcia combate terorismul, iar 17% nu sunt de acord.

Sondajele din SUA, Marea Britanie și Germania au fost realizate de compania „Populus" pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik" la 3 — 4 februarie 2016. Cel din Franța a fost efectuat de către compania de investigații „Ifop" între 3 și 5 februarie 2016. Eșantionul reprezintă populația după gen, vârstă, geografie. Marja de eroare pe țară este de +/- 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Тема:
Sondaje Sputnik.Opinii (19)

Tematic

Acord de încetare a focului în Siria. Bombardamentele asupra SI vor continua
Tagurile:
Europeni, comerţ, petrol, sondaj, Statul Islamic, Turcia, Siria


Știrile Zilei