16:06 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
77863

În perioada următoare Moscova va pune în funcţiune noua generație de rachete invulnerabile în fața scutului NATO amplasat în Europa de Est, a declarat vineri Evgheni Serebrennikov, vicepreședintele Comisiei pentru securitate și apărare din Consiliul Federației Ruse.

BUCUREŞTI, 29 apr – Sputnik. Noile rachete vor fi instalate la frontiera de nord a Rusiei numai dacă Suedia va adera la NATO, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui Evgheni Serebrennikov, Rusia este aproape de a finaliza dezvoltarea noilor rachete invulnerabile în faţa scutului NATO. Astfel de rachete ar urma să fie instalate la frontiera de nord a Rusiei în cazul aderării Suediei la NATO.

Moscova va reacționa prin “măsuri tehnice și militare” în cazul aderării Suediei la Alianța Nord-Atlantică, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat ziarului suedez Dagens Nyheter.

Federaţia Rusă îşi va spori şi efectivul de trupe în partea de nord-vest a țării. Sisteme de rachete balistice Iskander-M, nave și submarine dotate cu rachete de croazieră tipul “Kalibr” vor fi amplasate în Marea Baltică.

NATO și-a sporit substanțial prezența la graniţa cu Rusia. Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită să reacționeze dacă Occidentul nu încetează înarmarea nejustificată.

Relațiile dintre Rusia și NATO s-au deteriorat până la un nivel fără precedent ca urmare a loviturii de stat din Ucraina în 2014.

Tematic

Evacuarea aviaţiei ruse din Siria - o surpriză pentru Casa Albă
Tagurile:
Frontierele Rusiei, Scut antirachetă, Rachete, NATO, Rusia

Știrile Zilei