12:57 24 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.59
  • USD18.20
  • RUB0.29
  • RON4.36
  • UAH0.69
Senatul Franței

Senatul Franței a votat pentru diminuarea sancțiunilor împotriva Rusiei

© Sputnik / Ирина Калашникова
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
7631

Senatorii francezi așteaptă de la partea rusă eliminarea restricțiilor pentru produsele alimentare și agricole.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Senatul francez a votat cu o majoritate de voturi rezoluția prin care se cere relaxarea regimului de sancțiuni împotriva Rusiei, transmite RIA Novosti.

În cadrul procedurii de vot a camerei superioare a Parlamentului „pentru" au votat 302 senatori, „împotrivă" — 16. Documentul poartă un caracter de recomandare.

Autorii lui cheamă guvernul Franței să insiste, în cadrul discuțiilor de la Bruxelles cu privire la sancțiuni, asupra unei diminuări treptate a regimului de sancțiuni în corespundere cu îndeplinirea acordurilor de la Minsk privind reglementarea în Ucraina.

Rezoluția mai recomandă eliminarea sancțiunilor personale împotriva parlamentarilor ruși, pentru a simplifica dialogul între părți.

Senatorii francezi așteaptă de la partea rusă eliminarea restricțiilor pentru produsele alimentare și agricole.

În cadrul dezbaterilor asupra rezoluției, majoritatea senatorilor au declarat într-o singură voce că Rusia este un partener istoric al Franței și că ambele țări au legături culturale, economice și diplomatice strânse.

Secretarul de Stat pentru afaceri europene de pe lângă MAE al Franței, Harlem Désir, care reprezintă poziția guvernului, a declarat că regimul de sancțiuni trebuie menținut.

„Da, noi ne dorim eliminarea sancțiunilor, însă după reglementarea situației din Donbass. Atunci când acordurile de la Minsk vor fi îndeplinite, sancțiunile vor fi eliminate", a spus el.

Acțiunea sancțiunilor împotriva Rusiei expiră la 31 iulie. Decizia privind prelungirea lor va fi luată la summitul Uniunii Europene din 28-29 iunie.

Tematic

Președintele Austriei: sancțiunile UE impuse Rusiei dezavantajează ambele părți
Tagurile:
prelungire sancțiuni, restricții, Decizie, comerț, sancțiuni, Donbass, acordul de la Minsk, Ucraina, Export, Senat, UE, Franța, FR


Știrile Zilei